İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Merkez Efendi Mahallesi Topkapı Kültür Parkı

Zeytinburnu/İSTANBUL

Tel: 0212 415 14 53 pbx

Fax: 0212 664 19 64

E-Mail: [email protected]

Ziyaret Saatleri

Müzemiz her gün 08:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Ücretlendirme

Tam bilet ücreti: 7,5 TL

Öğrenci, Öğretmen, Askeri Personel giriş ücreti: 3 TL

Yabancı uyruklu ziyaretçi giriş ücreti: 15 TL

Ödeme Şekli: Nakit TL geçerlidir. Döviz ile ödeme kabul edilmemektedir.

PANORAMA 1453

Bir çağın kapanıp yeni bir çağın açıldığı, fethin destanının yazıldığı, II. Mehmed’in Fatih olarak anılmaya başlayıp; Bizans’ın, İstanbul’un ve gönüllerin fetih olunduğu, Söğüt’te ufku kaplayan dağın gölgesinde yeşeren ve 1453’te şehir surlarında gedik açıp, dal budak salarak ulu bir çınara dönüşen Osmanlı soyunun ikbalinin adresi: Topkapı Kültür Parkı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihte uzun bir yolculuğa çıkmak ve İstanbul’un bizimle yaşayan tarihini hatırlatmak için Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın kurulmasına vesile olduğu Topkapı Kültür Parkı’nda, fethin rüyasının görüldüğü bu alanda, Başkan Sn. Kadir Topbaş’ın girişimiyle 29 Mayıs 1453 sabahı ölümsüzleştirildi.

31 Ocak 2009 tarihinde Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleşen Panorama 1453 Tarih Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılmıştır. Kuşatmanın geçtiği Topkapı-Edirnekapı surlarının karşısında bulunmasıyla da İstanbul’un tarihe açılan kapısı olan Panorama 1453 Tarih Müzesi, Kültür A.Ş. tarafından işletilmektedir. Açılışının ardından halkın yoğun ilgisine mazhar olan bu kültürel mekân yakın zamanda, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül olmak üzere devletin zirvesine de ev sahipliği yapmıştır.

İBB Kültür A.Ş. olarak, bugünümüzü olduğu kadar geleceğimizi de aydınlatacak ruhun bulunduğu bu meydandaki Panorama 1453 Tarih Müzesi’yle bu tarihi anı dondurup bugünden geleceğe armağan ediyoruz.

Fetih heyecanınızın her daim taze kalması, yarının fatihlerine ilham vermesi ümidiyle…