Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü

Adres Topçular Mah. Beylerbeyi Cd. İBB Edirnekapı Birimleri / EYÜPSULTAN – İSTANBUL

Tel 0212 455 33 01

Faks 0212 449 51 90

Mustafa Kemal Karabayır 10.01.1970 tarihinde Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Şalpazarı’nda tamamladı. 1992 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Jeoloji Mühendisi olarak mezun oldu. Askerlik görevini yedek subay olarak 1994 yılında Hakkari’de tamamladı. 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünde memuriyete başladı. Aynı Müdürlükte 1998 – 2005 yılları arasında Teknik Şef, 2005 – 2011 yılları arasında Teknik Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Temmuz 2011 tarihinden itibaren Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü görevine getirildi.

KURULUŞ AMACI:

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü; 1984 yılında Büyükşehir Belediyelerinin kurulmasıyla birlikte 3030 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Hk. Kanunun 6/A-e maddesine göre 1. 2. ve 3. Sınıf Gayri Sıhhi Müesseselerin açılış ve çalışmalarına ruhsat verme yetkisi Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına verildiğinden, Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içinde kalan Gayri Sıhhi Müesseselere ruhsat verme, denetleme ve yaptırım uygulama amacı ile kurulmuştur. Daha sonra 2 ve 3. Sınıf G.S.M. lerin ruhsat işlemleri ilçe belediyelere devredilmiştir.

GÖREV TANIMI:

Müdürlüğümüzün görevleri 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. maddesinde ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 80. maddesinde belirtilmiştir.

GÖREVLERİMİZ:

• Birinci (1.) sınıf gayrisıhhî müesseselere Kurul görüşü doğrultusunda yer seçimi ve tesis kurma izni, deneme izni ve ruhsat düzenleme hakkındaki işlemleri yürütmek.

• Her türlü akaryakıt ile sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) istasyonlarına plan görüşü vermek, avan proje onaylamak ve ruhsat düzenlemek.

• Ruhsat düzenleme görev ve yetkisi Büyükşehir Belediyesine verilmiş diğer iş yerlerine ruhsat vermek.

• Ruhsat düzenleme görev ve yetkisi Büyükşehir Belediyesine verilmiş ruhsatlı iş yerlerini denetlemek.

• Ruhsat düzenleme görev ve yetkisi Büyükşehir Belediyesine verilmiş iş yerlerinden ruhsatsız olarak faaliyete geçtiği, ruhsat şartlarına aykırı olarak faaliyet gösterdiği veya çevre ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen iş yerleri hakkında faaliyetten men ve ruhsat iptali de dâhil olmak üzere gerekli kararı almak ve gereği için ilgili birimlere bildirmek.

• Ruhsat düzenleme görev ve yetkisi Büyükşehir Belediyesine verilmiş iş yerlerinden olup Hafta Tatili Hakkında Kanun’da belirtilmeyen iş yerlerine Hafta Tatili Çalışma Ruhsatı düzenlemek.

• Ruhsat düzenleme görev ve yetkisi Büyükşehir Belediyesine verilmiş iş yerlerinin ruhsatları ile ilgili hususlarda bildirilen şikâyet vb. konuları değerlendirerek gereğini yapmak.

• Talep üzerine, yangına karşı önlemlerin alındığına dair itfaiye raporu düzenlemek.

RUHSAT ve DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI BİRİMLER:

İdari İşler Şefliği

Arşiv Şefliği

Avrupa Teknik Şefliği

Anadolu Teknik Şefliği

Ar-Ge Şefliği

Avrupa Yangın Önlem Amirliği

Anadolu Yangın Önlem Amirliği

Trakya Bölgesi Teknik Şefliği

Trakya Bölgesi Yangın Önlem Amirliği