HARİTA, YOL TARİFİ, NEREDE

Avcılar Anadolu Lisesi

Telefon 0 212 5093571

Belgegeçer 0 212 5095898

Eposta Göndermek için tıklayınız

WEB http://avcilaranadolulisesi.meb.k12.tr

Adres Cihangir Mahallesi , Talatpaşa Caddesi , E5 Yanyol Üzeri Avcılar / İstanbul

Vizyon

Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, bir yüksek öğretim kurumuna hazırlanan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. 1. Kendisi ve çevresi ile barışık , mutlu , sevmesini bilen ; 2. Soran , sorgulayan , düşünen , karşılaştığı problemlere çözüm üretebilen ve kendisine yetebilen ; 3. Atatürkçü düşünceye sahip , bilimsel ve teknolojik yeniliklere uyum sağlayabilen , araştıran öğrenciler yetiştirebilmek ; 4. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağladığı öğrencilerin ve öğretmenlerin kendilerini gerçekleştirebildiği , eğitimde bireysel farklılıkları temel alan , 5. Sosyal ve kültürel etkinlikler ile bulunduğu çevrenin kültür merkezi olan ; 6. Üniversite sınavlarında başarı oranı yüksek olan ; Bir İstanbul Avcılar Lisesi Hedefimizdir.

Misyon

Türkiye de demokrat, çağdaş, yurtsever, aydın bireyler yetiştirilmesinde önderlik eden eğitim kurumlarından birisi olamaya devam etmektir. Bu amaçla her kesim ve sınıftan öğrencileri kucaklamak, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de kurumun özelliği olamaya devam etmelidir. Dolayısıyla İstanbul Avcılar Lisesi her kesimden ve sınıftan yurttaşların çocuklarına, ilkellerinden hiç taviz vermeden, en çağdaş, akılcı ve yaratıcı eğitim sunmayı "MİSYON" edinmiştir. Böyle bir misyonun, Cumhuriyetin kurulmasından beri, ülkenin çağdaşlaşması ve ilerlemesinde özel bir önemi olduğunun bilincindedir. 1. Öğrenci ,öğretmen ,veli üçgeninden herkesin karar alma ve uygulama aşamalarında yer aldığı, 2. Çağımızda kullanılan teknolojik donanımların kullanıldığı, 3. Bireysel farklılıkların her eğitim ortamında hem de çalışanlar açısından dikkate alındığı, başarıların taktir edildiği, 4. Ben yerine biz düşüncesi ile hareket edilen bir okul ortamı oluşturmak hedefimizdir.

Başarılar

Öğretmen :59

Rehber Öğretmen :3

Öğrenci :1136

Derslik :20

BT Sınıfı :1

Kütüphane :1

Fen Labaratuarı :1

Hazırlık Sınıfı :0

Konferans Salonu :1

Öğretim Şekli :İkili Eğitim

Kantin :1

Saatler

9 ve 10. Sınıflar: 13:20 - 19:30 11 ve 12. Sınıflar: 07:00 - 13:05

Isınma Kalorifer

Bağlantı ADSL (16 Mbit ve üzeri)

Ulaşım

Cihangir Mah. Talatpaşa Cad. E-5 Yanyol Üzeri Avcılar / İstanbul. Okulumuz Avcılar E-5 yanyol üzerindedir, Metrobüsün "Cihangir Üniversite Mahallesi" Durağı yanındadır.

Yerleşim Yeri

Okulumuz Pelican Mall AVM karşısındadır. Cihangir İlkokulu-Ortaokulu´na komşudur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 

Okulumuz İlçe Merkezinde olup, il merkezine 20 km uzaklıktadır.