Keita Galatasaray'da
02.07.2009 12:32:43
Cimbom sağ gösterip sol vuruyor
Galatasaray'da başkanlık koltuğuna oturduğu 22 Mart 2008'den bu yana gerçekleştirdiği transferlerle taraftarın takdirini toplayan Adnan Polat, marka isimleri Türkiye'ye getirmedeki başarısıyla dikkat çekiyor.
Abdul Kader Keita Galatasaray'da / İşte tüm özellikleri ve transferin ayrıntıları
Galatasaray, Fransız kulübü Lyon'un forvette ve iki kanatta da oynayabilen futbolcusu Abdul Kader Keita ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.
Keita, 3 sene önce Lille'den Lyon'a 16 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Fildişili oyuncu 33 kere de milli takım forması giymiş ve 7 gol atmıştı. Keita ve Baros 2007/2008 sezonunda Lyon'da birlite oynamıştı.
Keita'nın 2008-2009 sezonu karnesi:
Şampiyonlar Ligi'nde 5 maçta forma giydi ve 1 gol attı.
ransa Lig 1'de 22 maçta forma giydi ve 1 gol attı.
Fransa Kupası'nda 2 maçta forma giydi ve 1 gol attı.
Fransa Lig 1 ve Fransa Kupası'nda çıktığı 24 maçta 2 sarı kart ve 1 kırmızı kart gördü.
GALATASARAY, KEİTA İÇİN 7 MİLYON EURO BONSERVİS ÖDEYECEK
Galatasaray, Abdul Kader Keita için Fransız Kulübü'ne 3 yıl vadeli 7 Milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. arı kırmızılı kulüp 27 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcuya ise yıllık 2.2 Milyon Euro ödeyecek.
Bu arada Galatasaray teknik direktör Frank Rijkaard'ın takımın başına getirilmesinin ardından Keita'yı kadrosuna katarak süpriz transferlerinden birine daha imza attı. Sadece kulüp başkanı Adnan Polat ve futbol şubesinden sorumlu yönetici Haldun Üstünel'in bildiği transferle ilgili olarak, Üstünel 3-4 gün boyunca yürüttüğü görüşmeler sonucundan Fildişi Sahilli futbolcuyu Galatasaray'a kazandırdı.
Galatasaray'dan yapılan resmi açıklama şöyle:
Abdul Kader Keita Galatasaray'da
Fransa'nın Olympique Lyonnais kulübünde forma giyen Fildişi Sahilleri milli oyuncusu Abdul Kader Keita ile dün sabaha karşı 3 yıllığına anlaşma sağlandı. 27 yaşında ve 1.84 boyundaki forvet oyuncusu 2009/2010 sezonunda Galatasaray forması giyecek.
Galatasaray Spor Kulübü
Abdul Kader Keita kimdir?
Doğum tarihi: 6 Ağustos 1981
Ülkesi: Fildişi Sahilleri
Mevkisi: Forvet, sağ ve sol kanat
Boyu: 1.84
Oynadığı kulüpler: Africa Sports, Etoile du Sahel, Al Ain, Al Sadd, Lille, Lyon
İlk yılında Milan Baros ve Harry Kewell gibi iki dünya markasını Galatasaray'a kazandıran sarı kırmızılı yönetim bu sezon da, başta tüm dünyanın yakından tanıdığı teknik direktör Frank Rijkaard, Lyon'dan Keita ve Atletico Madrid'den kaleci Leo Franco'yu renklerine bağlamayı başardı.
Herkes Govou'nun transferinden bahsederken bir gecede Keita'nın işini bitiren Galatasaray'da artık hiçbir ismin sürpriz olmayacağı konuşuluyor.
Transfer politikasında, taraftarların tabiriyle "sağ gösterip sağ vuran", başka bir ifadeyle "çıtayı yükselten" Galatasaray'da Başkan Adnan Polat'ın seçici ve gizli stratejisi, bu parasızlıkta taraftarın gönlüne su serpti.
Spor kamuoyu, ekonomik gücü nedeniyle tüm flaş transferleri Fenerbahçe'den beklerken, tam aksine, ekonomik sıkıntılar yaşayan sarı kırmızlı takımın bunu gerçekleştirmesi Galatasaray taraftarları arasında "Başkan Polat bu işi biliyor" yorumlarına neden oluyor.
|